Táplálkozás

Munkatársunk

Wolher Veronika

Wolher Veronika

dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, egészségfejlesztő, sportdietetikus, egészségfejlesztési minőségügyi területi auditor

Hol dolgozik, mit csinál jelenleg, mi a kedvenc témája/kutatási területe a szakterületén belül:

2011-től dolgozom a Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Népegészségtani Intézetében. Hálás vagyok, mert a mindennapi munkám elég változatos és színes, lehetőséget ad arra, hogy a táplálkozással kapcsolatos ismereteimet több oldalról megközelítve is bővíteni tudjam és a megszerzett tapasztalatot, tudást át tudjam adni a diákoknak és a lakosságnak egyaránt. Ismereteim további elmélyítését Budapesten folytattam, a Semmelweis Egyetem Táplálkozástudományi mesterképzési szakán. Jelenleg az egyetemi munkám mellett két egészségközpontban is vállalok dietetikai szolgálatot.

Szabadidőmben önkéntes munkákat is előszeretettel végzek (egészségmegőrző előadások tartása, egészségfejlesztő rendezvények lebonyolítása). A sport mindig szerves része volt életemnek. Gyermekkoromban atletizáltam és emellett 13 éven át néptáncoltam. Ha tehetem, szabadidőmben most is sportolok, vagy akár csak kirándulok.

Munkám, és a hozzám közel álló emberek arra inspirálnak, hogy továbbhaladjak ezen az úton és minél szélesebb körben tudjam segíteni az embereket egészségük megőrzésében, vagy a táplálkozásukból, életmódjukból eredő betegségeik legyőzésében.

Miben tud segíteni, melyek a szakterületei a programon belül:

Talán az egyéni táplálkozási tanácsadást tartom a munkám egyik legszebb részének. Szerencsére számos sikertörténet segítő keze lehettem. Büszkeséggel és boldogsággal tölt el, amikor látom a klienseken a változást. Emellett főző workshopokat is tartok, melyekre igen nagy az érdeklődés. Ezeken a workshopokon a résztvevők megismerkedhetnek ritkábban használt nyersanyagokkal, reform konyhatechnológiákkal.

Pár személyes információ:

A szekszárdi középiskolás évek után felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikus szakára. A főiskola befejezését követően érdeklődésem középpontjába a betegségek megelőzése, az egészségfejlesztés lehetőségei kerültek. Ettől az indíttatástól vezérelve jelentkeztem Zalaegerszegre, Egészségfejlesztési szakra. Az ott eltöltött idő alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a megszerzett táplálkozási ismereteimet leginkább a primer prevenciós orvoslás szemléletében szeretném átadni minél több embernek.

Általa fontosnak tartott, vagy kiemelt megjegyzés, üzenet, miért csatlakozott az Egészségtervhez:

Mindig is fontos volt számomra, hogy egy olyan utat válasszak, ahol emberekkel foglalkozhatok és segítséget nyújthatok. Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a munkahelyem keretein belül, az Egészségterv részeként is végezhetem. A táplálkozás, a testalkat, az ételek elkészítése, az ízek és az illatok már fiatal koromban is lekötötték figyelmemet, csakúgy, mint a biológia, a betegségek, illetve azok kialakulásának okai. Egyértelmű volt, hogy felnőttként majd az egészségügy területén szeretnék elhelyezkedni, és ezt a két területet valahogy összekötni. Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a munkahelyem keretein belül, az Egészségterv részeként is végezhetem.

Hol, hogyan, mikor érhető el:

www.facebook.com/WolherVeronika

Bejelentkezés konzultációra

Jelentkezési lap