Mozgás

Munkatársunk

Dr. Hanzel Adrienn

Dr. Hanzel Adrienn

gyógytornász, fizioterapeuta, népegészségügyi szakember

Hol dolgozik, mit csinál jelenleg, mi a kedvenc témája/kutatási területe a szakterületén belül:

2018-tól dolgozom a Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Népegészségtani Intézetében.

Miben tud segíteni, melyek a szakterületei a programon belül:

Oktatói és kutatói munkám mellett, rendszeresen tartok egyéni, de főként kis csoportos gyógytornákat, ezen belül:

  • gerinctornát (javasolt különböző gerincbántalmak megelőzésére esetleges deformitások kezelésére)
  • testtartást javító tornát (rendszeres ülő munkából fakadó kényszertartás kiküszöbölésére, az érintett izomzat erősítésére, speciális lazítására)
  • alakreformáló tornát (célja az optimális testsúly elérése, esetleges társbetegségek kialakulásának megelőzése)
  • prevenciós jellegű tornát (mely segít átvészelni a hétköznapokat, s megelőzi, illetve késlelteti a későbbi elváltozások kialakulását pl.: csontritkulás)
  • mozgásszervi tanácsadás, állapotfelmérés (tájékoztatás a test elváltozásairól, a problémák kialakulásának okairól, valamint kezelési lehetőségek felvázolása)

Pár személyes információ:

Gyermekkorom óta rendszeresen sportoltam, szertornáztam, atlétikáztam, futóversenyekre jártam, ezért hamar elköteleződtem a rendszeres testmozgás mellett. Tartásjavító tornák alkalmával találkoztam a gyógytornász hivatással, ami egyből felkeltette az érdeklődésemet. A bonyhádi általános iskolámat egy pécsi gimnázium követte, ahol biológia, fizika szakot végezve jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karára gyógytornász szakirányra. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, és nem csak a rehabilitációs vonalon, hanem a megelőzést szem előtt tartva is. Úgy gondoltam ehhez még további tanulásra van szükségem, ezért főállásom mellett, elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Népegészségügyi mesterképzést is. Ezt követően jelentkeztem a PTE Egészségtudományi Doktori Iskolába.

Általa fontosnak tartott, vagy kiemelt megjegyzés, üzenet, miért csatlakozott az Egészségtervhez:

A rendszeres testmozgásnak számos pozitív hatása van: javítja a közérzetet, csökkenti a stresszt, csökkenti a mozgásszegény életmóddal járó betegségek rizikóját, mint például magas vérnyomás, szívinfarktus, testsúlygyarapodás, degeneratív gerincbetegségek, ízületi kopások. Úgy gondolom, hogy a mai rohanó világunkban mikor a feladataink egyre több időt vesznek el az életünkből, sokkal feszültebbé válunk, s egyre kevesebb időnk marad saját magunkra, ilyenkor sem szabad elfeledkeznünk egészségünk megőrzéséről. Amennyiben felkeltettem az Önök érdeklődését, kérem, keressenek bizalommal!

Hol, hogyan, mikor érhető el: 

yourlife@aok.pte.hu

Bejelentkezés konzultációra

yourlife@aok.pte.hu