Dohányzás

Munkatársunk

Dr. Balogh Erika

Dr. Balogh Erika

megelőző orvostan, népegészségtan szakorvos

Hol dolgozik, mit csinál jelenleg:

Jelenleg egyetemi tanársegédként dolgozom az Orvosi Népegészségtani Intézetben, ahol 2011 óta veszek részt a graduális orvosképzésben és a tudományos munkában. Fő kutatási területem az orvostanhallgatók egészségmagatartása, különös tekintettel a dohányzási szokásaikra és az alternatív dohánytermékek térnyerésére. A dohányzásról leszokni szándékozó hallgatók számára konzultációs lehetőséget biztosítok. Szerkesztő vagyok az Egészségfejlesztés c. folyóiratnál, melynek küldetése a lakosság egészségének javításával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek bemutatása.

Miben tud segíteni, melyek a szakterületei a programon belül:

A cigarettázó, illetve egyéb dohányterméket használó hallgatókat tudom segíteni a leszokásban, egyéni vagy kiscsoportos konzultációk keretében. A leszokáshoz vezető út sokak számára nem egyszerű, gyakran csak többszöri próbálkozás után sikerül abbahagyni a dohányzást. Vannak azonban módszerek, melyek segítenek, s megkönnyíthetik ezt az utat.

Pár személyes információ:

Fontosnak tartom a példamutatást, úgy gondolom, hogy az egészségügyben dolgozók, illetve az egészségügyi/orvosi képzésben résztvevők esetében különösen fontos az egészséges életmód hirdetésén túl annak gyakorlása is. Családommal sokat túrázunk, igyekszünk minél több időt tölteni a természetben. Ha csak tehetem, munkahelyemre gyalog járok vagy biciklizem.

Általa fontosnak tartott, vagy kiemelt megjegyzés, üzenet, miért csatlakozott az Egészségtervhez:

A dohányzásról való leszokás egyike a legnagyobb várható nyereséggel járó egészségvédő beavatkozásoknak. Ez különösen fontos a leendő orvosok esetében. A nemdohányzó orvosok ugyanis nagyobb eséllyel javasolják a leszokást dohányzó betegeik számára és természetesen saját egészségkilátásaik is kedvezőbben alakulnak dohányzó kollégáikhoz képest.

Bejelentkezés konzultációra

yourlife@aok.pte.hu