Mozgás

Konzultáció

Mi történik a konzultáción, kezelésen?

Első alkalommal részletesen átbeszéljük az aktuális és a régebbi mozgásszervi problémákat, sportaktivitást, egyéb betegségeket, korábbi műtéteket. Az ízületek, és a gerinc megtekintése alkalmával megnézem a testtartást, súlyvonalat. Értékelem a vizsgált személy önálló mozgásait, megfigyelem az esetleges aszimmetriákat. Ezután egy kezelési tervet állítok össze személyre szabottan, mely tartalmazza az alkalmazandó terápiás technikák összességét illetve a konzultációk/kezelések számát és gyakoriságát (természetesen ezt körülbelül tudom csak megállapítani).

Második alkalommal már megkezdjük a gyógytornát, ami különböző speciális izomlazító és légzési technikákat tartalmazó mobilizációs módszerekből áll, melyet célirányosan a problémás területre építünk fel. Szükség esetén otthon végzendő gyakorlatsort összeírok, betanítok.

A további kezeléseken felmérem az aktuális helyzetet, értékelem az esetleges változásokat, és a kezelési tervet az aktuális állapothoz igazítva folytatjuk a tornát. A kezelés végén leellenőrzöm az otthon végzett gyakorlatokat (amennyiben volt), ha szükséges kijavítom, illetve kiegészítem újabb feladatokkal. Általában egy kezelés 45 percig tart.

Mit kell hozni a konzultációra?

Első alkalommal dokumentációt (ha van): korábbi ambuláns lap,zárójelentés, leletek (Rtg, CT, MRI, UH vizsgálatokról)

Későbbiekben: Laza, könnyű póló, kényelmes rövid vagy hosszúnadrág a gyógytornához

Munkatársaink

Dr. Hanzel Adrienn

Dr. Hanzel Adrienn

gyógytornász, fizioterapeuta, népegészségügyi szakember

Személyes oldal
Végh Anett

Végh Anett

gyógytornász-fizioterapeuta, egészségfejlesztő

Személyes oldal